joi, 21 ianuarie 2010

Manelisti globetrotters

Am fost nevoit sa plec urgent din tara pentru cateva zile in "superba" si "nemaipomenita" Italia. Motivul pentru care am pus ghilimele este ca mie mi se pare o tara oribila cu oameni oribili si aroganti.
Pana aici nu a fost nimic neobisnuit. Normal ca nu am gasit bilete de avion , si chiar daca gaseam , trebuia sa fac cel putin 7 ore din orasul meu natal pana la bucuresti ca sa prind Bucuresti-Napoli , nu mai pun in calcul ca trebuia sa imi fac rezervare cu cel putin o luna inainte , ce sa mai zic ... totul un vis.
Unul din prietenii mei sa oferit sa ma duca el , ca oricum avea drum pana prin sicilia.
Ajung cu bine , dupa ce m-am luat de gat cu toti idiotii pamantului de la bancile italiene , rezolv toata treaba si acum cautam modalitati de intoarcere in romania. Prietenul meu plecase , avion ... la fel ca la noi ... ultima solutie care mai statea in picioare a fost sa iau autocarul. Cred ca a fost cea mai cretina decizie din viata mea.
Primul soc pe care l-am avut a fost cand am intrat . Un miros de " trandafiri " , barbatii luati in freza de la alcool , femeile nemultumite injurau printre dinti si incercau sa adoarma. Gasesc loc , ma asez linistit asteptand sa porneaca.
Cand autocarul se porneste incepe sa cante niste manelisti de la guta la florin maimuta (?!!). 2 zile si 2 nopti numai manele la maxim!!
Ma rugam sa ne izbim in ceva , sa se intample ceva ca sa se opreasca muzica sau macar sa o dea mai incet , dar nici o sansa.
Ma pot numi manelist , dupa 2 zile si 2 nopti stiu toate manelele pe de rost .
Nu stiu cum rezista romanii in italia. Am persoane apropiate plecate , gen parinti si frati. Respect romanii care sunt plecati acolo ca sa faca un ban cinstit , pentru mine , ei sunt niste eroi cu tarie de caracter si nervi de otel.
Am ajuns sa vad italieni combinati cu romance care ascultau la mp3 melodiile lui salam. MA JUR !
Am mai observat ca sunt italieni care vorbesc romana mai bine decat unii romani.

Poftim cultura

4 pareri:

Bianca spunea...

De 3 ani de zile, in fiecare vara fac drum cu avionul Bucuresti - Roma si stau pe acolo in jur de o luna...Am gasit si lucruri placute si mai putin placute...La fel cum ai spus si tu despre manele, pe plajele din Italia gasesti oameni (care nu sunt romani) ce vand cd-uri cu manele:))...si exemplele ar putea continua...insa intr`o alta parte:D

David spunea...

sunt si lucruri frumoase , trebuie sa recunosc , dar cand vezi ce oameni traiesc in tara aia , te plictisesti de toate .

cristi spunea...

Eu intotdeauna cand circul ca autobuzul (de 2 ori pe saptamana, cate 120 kilometri...deh...viata de student) am la mine castile si cardul la telefon full cu melodii. Altfel ar trebui sa trec prin aceleasi chinuri ca si tine...la o scara mai mica totusi...sunt 3 ore de mers nu 3 zile.
Sincer te compatimesc

David spunea...

@cristi - Deh , ce sa mai zic , esti norocos:)

Bine ai venit :D

Trimiteți un comentariu